Alleen de beste kwaliteit onderdelen

Standaard 6 maanden garantie

Meestal binnen 30 minuten klaar

Gespecificeerde factuur

Maatwerk en vakmanschap

Uw gegevens zijn veilig

Eerste hulp bij waterschade

 

Waterschade, het kan de beste overkomen, een omgevallen glas drinken, een onhandige broekzak, een regenbui of een iets te enthousiaste duik in het water. Een ongeluk met vocht zit in een klein hoekje en heeft vaak desastreuse gevolgen voor uw electronica als u niet correct handelt.

 

Als uw smartphone, laptop, tablet of ander apparaat waterschade heeft opgelopen is het van belang zo snel mogelijk te handelen en ervoor te zorgen dat er geen kortsluiting in het apparaat kan ontstaan.

 

Bij ThePhoneBar hebben wij ruime ervaring met het behandelen van apparaten met vochtschade. In het merendeel van de gevallen kunnen wij waterschade voor u oplossen.

 

Als uw apparaat waterschade heeft opgelopen zijn een aantal zaken van groot belang om de kans te vergroten dat het apparaat straks weer zonder problemen werkt. Wij hebben de belangrijkste stappen voor u op een rijtje gezet:

Bij ThePhoneBar kunnen wij uw toestel professioneel reinigen om aanslag en/of roest te verwijderen en toekomstige kortsluiting te voorkomen.

waterschade reparatie voor uw iphone, smartphone, tablet en laptop

1 Voorkom kortsluiting

 

Als uw apparaat een uitneembare accu heeft is het verstandig om deze zo spoedig mogelijk te verwijderen om kortsluiting te voorkomen. Zorg ook dat het apparaat niet meer is aangesloten op het lichtnet. Pas als uw apparaat dagenlang heeft liggen drogen of door ons is gereinigd kunt u het apparaat weer testen, als u dit eerder doet loopt u een groot risico dat er alsnog kortsluiting ontstaat.

 

2 Verwijder zoveel mogelijk losse onderdelen.

 

Om uw toestel de kans te geven om zoveel mogelijk vocht kwijt te raken is verstandig om zo snel mogelijk de simkaart, eventuele geheugenkaartjes en indien mogelijk de accu + achterkant te verwijderen. Dit is tevens belangrijk als u nog foto’s, muziek of belangrijke data op een externe SD kaart heeft staan. Hoe eerder u de geheugenkaart verwijdert, hoe groter de kans dat uw data onaangetast is.

 

 3 Probeer het apparaat niet met een fohn of andere warmte bron te drogen.

 

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het onverstandig om het apparaat zo snel mogelijk proberen te drogen door een fohn, verwarming of andere warmtebron te gebruiken. Door de warmte kunnen de losse componenten uitzetten waardoor het vocht juist op meer plaatsen schade kan aanrichten. Ook kan er bijvoorbeeld condens in uw beeldscherm ontstaan waardoor deze onbruikbaar wordt en bij een eventuele reparatie zal moeten worden vervangen.

Het drogen van uw apparaat

 

Als u deze stappen heeft gevolgd is het van belang om de keuze te maken tussen reparatie door ThePhoneBar of de gok te wagen en het toestel zelf te laten drogen. Wij raden dit echter af omdat er vaak ook corrosie (roest) onstaat door de waterschade en mineralen uit het vocht zich ophopen in uw toestel en hierdoor alsnog voor kortsluiting kunnen zorgen. Bij ThePhoneBar kunnen wij uw toestel professioneel reinigen om aanslag en/of roest te verwijderen en toekomstige kortsluiting te voorkomen.

 

Indien u er toch voor kiest om uw toestel zelf te laten drogen zijn er een aantal manieren waarop u het drogen kunt bevorderen. U kunt ervoor kiezen om het toestel minimaal enkele dagen in een bakje ongekookte rijst te laten drogen. De rijst zal helpen bij het onttrekken van het vocht uit uw apparaat. U kunt er ook voor kiezen om het toestel op een absorberende doek in de vensterbank te laten drogen. De doek zorgt ervoor dat het vocht wordt geabsorbeerd in plaats van zich onder het toestel te verzamelen.

water schade door vocht zonder reiniging

Waterschade zonder reiniging

Meer informatie over de waterschade reparatie en kosten

Omdat de daadwerkelijke schade door vocht moeilijk van te voren in te schatten is hanteren wij een vast tarief voor het nakijken en oppervlakkig reinigen van uw apparaat om te kunnen vaststellen wat de schade is. Als  hieruit blijkt dat uw apparaat nog voldoende werkt en te repareren is voeren wij een grondige reiniging uit en vervangen wij eventuele defecte onderdelen. Op waterschade reparaties geven wij geen garantie.

Om vast te kunnen stellen hoe ernstig de waterschade is hebben wij ongeveer 1 uur nodig, wij kijken uw apparaat na en maken een schatting van de eventuele schade. Indien uw apparaat te repareren is voeren wij een grondige reiniging van de onderdelen en vervangen wij indien nodig defecte onderdelen, dit neemt ongeveer 24 uur in beslag.

 

Kosten

 

Nakijken en oppervlakkig reinigen van uw toestel €25 (1 uur)
Grondig reinigen van uw toestel (excl. onderdelen) €75 (24 uur)

Waterschade reparatie voor uw telefoon, tablet of laptop bij ThePhoneBar in Groningen

Maak direct een afspraak

Laden...

Een kijkje in onze werkplaats

Een kijkje in onze werkruimte en ons kantoor
slider wachtruimte

Bij ons op kantoor heeft u de ruimte om tijdens de reparatie in alle rust verder te werken of onder het genot van een kopje koffie een tijdschrift te lezen.

Op slechts enkele honderden meters bevinden zich onder andere de Ikea, Mediamarkt, McDonalds, KFC. Kleine afstand van het centrum.

Gratis het eerste uur parkeren op het Sontplein, duurt de reparatie toch langer? Dan betalen wij uw parkeerkaartje.

Heeft u nog vragen?

Neem contact op

Bel ons

0613431413

Ons adres

Europaweg 8, 9723AS Groningen

Openingstijden
maandag t/m vrijdag:
10:00 – 17:00 uur

STUUR ONS GERUST EEN MAIL

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail adres(verplicht)

Uw bericht